Krugerpark
Door: Lenny
Blijf op de hoogte en volg Lenny
08 Mei 2011 | Swaziland, Lobamba
Mijn eerste week zit er al weer bijna op. Mijn vluchten waren zondag allemaal goed verlopen, alleen was mijn bagage niet aangekomen in Swaziland. Ik heb maandag en dinsdag moeten overleven met mijn handbagage, gelukkig had ik daar een extra kledingset in zitten. Het was wel even spannend, want woensdag zouden we tot vandaag (zondag) vertrekken naar Krugerpark in Zuid-Afrika. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en kwam mijn bagage begin van de avond aan in de lodge, waar ik verblijf. Ik heb even mijn tas gekust toen die er was, ik ben nog nooit zo blij geweest met mijn eigen spullen!
Woensdag vertrokken we dus naar Krugerpark. Het was zo'n drie uur rijden, dus dat was zo voorbij.
Bob en Psychology (ja, dat is zijn naam!) waren onze chauffeurs, gidsen en koks tijdens deze trip. Toen we aankwamen moesten we eerst een stuk door het park rijden, om aan te komen op de camping. Onderweg zagen we al de eerste olifanten, impala's (een soort klein hert) en zebra's.
Op de camping hebben we de tenten enzo opgezet. Daarna hebben Bob en Psychology pasta voor ons klaargemaakt, die erg lekker was. De zon gaat hier in zuidelijk Afrika al snel onder, dus rond 17.30 uur wordt het donker. Na het eten konden we dan ook geen tocht meer maken, dat mag alleen overdag. Deze avond hebben we nog even gechillt en daarna maar op tijd naar bed gegaan, we waren allemaal gesloopt. Simone (duitsland) was mijn tentmate, dat was al snel duidelijk want we kunnen het goed vinden.
De volgende dagen bestonden uit vroeg opstaan (5.30 uur) omdat s'morgens vroeg de meeste dieren het actiefst zijn. Donderdag hadden we al 4 van de big five gezien; de olifant, de buffel, de neushoorn en de luipaard. De luipaard was bijzonder, want die wordt niet vaak gezien en zeker niet zoals wij hem hebben gezien, chillend bij het water (zie foto!).
Vrijdag gingen we met 6 meiden een bushwalk maken. Dan ga je met 2 rangers op pad en dus door de bush wandelen. Behoorlijk eng, want van te voren moet je een formulier ondertekenen dat als je dood of gewond raakt, het niet hun schuld is. Het was echt super tof! We hebben geen leeuwen gezien (gelukkig eigenlijk), maar wel neushoorns van heel erg dichtbij! We zijn tot 10 meter afstand gelopen van 2 neushoorns die aan het grazen waren.We moesten de hele wandeling in een lijn achter elkaar lopen en mochten niet praten, omdat de dieren ons dan op zouden merken. Op een gegeven moment liepen we bukkend van struik naar struik,(het deed me denken aan als ik vroeger legertje of spion speelde), toen 1 van de neushoorns ons in de gaten kreeg en ons voor 5 minuten aan bleef staren. We moesten direct stil staan en niet meer bewegen, omdat hij zo op ons af kon komen rennen. Gelukkig deed hij dat niet en ging na 5 minuten weer verder met grazen.
Zaterdag hebben we gelukkig ook de leeuw gezien. 2 mannen die op de weg gingen liggen, onwijs tof!
Al met al, was het heel erg gaaf en gezellig. Denk aan: overdag dieren spotten, daarna chillen bij een vuurtje, nog een paar drankjes doen in de bar en de volgende dagen hetzelfde.
Morgen ga ik beginnen aan het vrijwilligerswerk. Ik ga in de ochtende helpen bij een NCP (neighborhood Caring Point) en sommigenen middagen krijg ik les in Swazi of ga ik ziekenhuis bezoeken doen. In de NCP's ga ik Engelse les geven aan kinderen van 4 t/m 7 jaar. In de ziekenhuis ga ik een soort cliniclown spelen en zieke kinderen een beetje opvrolijken met spelletjes.
Veel liefs uit Afrika!
Veel liefs uit Afrika!
08 Mei 2011 - 15:31
Nicolette:
Whaa Lenny het klinkt heerlijk! Geniet ervan daarzo! X Nic -
08 Mei 2011 - 16:37
Miriam:
LENNY! Wat leuk om over je avonturen te lezen!! Klinkt echt super goed en spannend! Wildlife spotten is super leuk, hebben wij in Azie ook kunnen doen dus ik kan mij er een voorstelling bij maken :) Wel klote van je tas, wat een verschrikking. Slim dat je e.e.a. in je handbagage had gedaan... had je ook lenzenvloeistof e.d. bij de hand? Fijn dat je ook al iemand hebt ontmoet met wie het klikt, dat maakt de boel natuurlijk een stuk gezelliger. Nu aan de slag als cliniclown begrijp ik, je droombaan ;-) Wordt vast leuk haha. Geniet er van en take all things easy.
Ik mis je wel hoor, zeker nu ik weer terug ben in NL! Nu al zin om dadelijk bij te kletsen :-D
Veel liefs en xxx. -
08 Mei 2011 - 17:54
Milou:
LENNY! Jij hebt gewoon al een luipaard gezien! Ik ben jaloers. In Oeganda waren ze allemaal verstopt toen wij kwamen, dus lucky you! :) Mooi om te zien he? Heb je ook al veel pumba's gezien?
Geniet ervan meissie! XX -
08 Mei 2011 - 18:10
..Jos En Marja:
Vul hier je reactie in...Hallo Lenny,
Wat een belevenis, wat je allemaal meemaakt. Prachtig land met een geweldige cultuur en natuur. Geniet er fijn van.
Zal morgen je reisverslag aann Tante Janny laten lezen, ook zij zal nog wel een regeltje schrijven.
Liefs Marja -
08 Mei 2011 - 19:08
Maria:
Psychology! Haha, hoe noemen jullie hem dan? Psy? ...of Psycho? hihi
Len, ik ben heel blij en dankbaar dat je veilig bent en op je gemak. Ik vind dat verhaal van die neushoorns doodeng, ik had al 10 paniekaanvallen gehad. Maar dat ontbijtje ziet er goed uit en het lijken me leuke mensen! :)
Gaaf dat je gaat lesgeven!!! Lijkt me bijzonder met die kindjes. Doe je best en keep us posted :) x -
09 Mei 2011 - 11:12
Claire.:
He Lenny,
Nu zie ik echt scheel van de jalouzie. :)
Wat onwijs gaaf om te zien. Heel veel plezier en wel terug komen he?????
groetjes Claire. -
09 Mei 2011 - 17:38
Hans Van Der Zijde:
Lieve Lenny !
Een ontzettend leuk verslag. Ik heb het met ontzettend veel plezier gelezen. Wat een avonturen ! Dit zijn vast belevenissen die je nooit meer vergeet ! Ben ook benieuwd naar je ervaringen met het vrijwilligerswerk. Veel succes daarmee !
Zelf ben ik vandaag begonnen. Was toch even wennen na twee weken vakantie. Maar dat duurt niet lang hoor. Je zit er zo weer midden in.
Geniet ontzettend de komende dagen en ik hou deze bladzijde elke dag in de gaten
Dikke kus !
Papa, ook namens mama en Sterre -
10 Mei 2011 - 10:02
Patty:
Hoi Lenny,
Wat super gaaf en spannend allemaal!!
Wel echt schrikken van je tas, gelukkig allemaal goedgekomen!!
Je foto's zijn ook echt superrrr... blijven schrijven hoor en als je terug komt gaan we met de meiden bijkletsen!!
Geniet ervan en heel veel plezier!!!
Liefs, xxx
Pat -
10 Mei 2011 - 19:14
Mama:
Ha Liefie
Fijn dat het allemaal zo leuk is geweest in het park en ik ben blij dat die wilden beesten jullie met rust hebben gelaten.
Als het goed is ben je nu al 2 dagen met de kids in de weer geweest nou we zijn erg benieuwd hoe dat gaat.
Hier is alles oke we hebben eindelijk een beetje regen en ook dijk bewaking omdat de dijken te droog zijn en dan kunnen schurren zo heeft elk land wel iets bijzonders.
Wikkie gaat erg goed hij is dikke vriendjes met Majenka dus geen zorgen.
Hoop snel weer iets van je te horen dikke knuf van ons 3tjes doei xxxxxxxxxxxxxxx -
08 Juni 2011 - 17:34
Tante Janny:
Lieve Lenny,
bedankt voor alle e-mails die ik via Marja van je gekregen hebt. Ik merk aan je verslagen dat je erg geniet van alles en dat je heel veel ziet. Jammer dat je deze laatste week ziek geworden bent, en ik hoop dat je snel beter wordt. Hopend dat je dinsdag heel huids aan komt.
Ik hoop je dan weer zelf te spreken, hartelijke groeten en veel kiefs.
Tante Janny.